Animal Kingdom, Walt Disney World Florida, parken med en av världens dyraste bergochdalbanor (Expedition Everest) men också hem till Pandora World of Avatar.  

Vi anlände så tidigt vi kunde till parken och började strosa runt, detta var den park som vi kände oss mest vilsna i. Det är lätt att gå fel och vi hade svårt att finna logiken i parken till en början.  

Julledighet och överfylld park 

Vår resa till Animal King och Walt Disney World var mellan 3 – 8 januari vilket gjorde att väldigt många fortfarande var kvar och firade julledighet. När vi gick igenom säkerhetskontrollen så berättade en vakt för oss att 40 000 besökare är ”considered crazy” och att det nu var cirka 42 000 besökare i parken. 

Pandora World of Avatar 

Genom My Disney Experience appen så har vi järnkoll på hur lång väntetiden är till de olika attraktionerna och det ser ut att vara ett perfekt tillfälle att åka Na´vi River Journey då kön bara är cirka 60 minuter. Vi går långsamt genom parken bort mot Pandora World of Avatar och vid första synen av Floating Mountains så infinner sig Disneymagin på ett kort ögonblick. Hur har dom gjort detta? Hur kan det vara så här ”verkligt”. Det är ju från en film men nu är vi här på riktigt.  

Väldigt snabbt när vi kommer in i Pandora så ser vi vart kön till Avatar Flight of Passage börjar och vi är såklart väldigt nöjda med att ha vårt Fastpass+ lagom till stängning av parken ikväll.  

Apropå kväll så är Pandora två helt olika upplevelser beroende på när man går dit. På dagen får du en känsla och på kvällen en helt annan. Kvällen i Pandora skulle nog få vem som helst att vilja ta med sig ett tält och flytta in. Det är svårt att beskriva hur likt det är filmerna och det känns återigen overkligt att vara här. På vår YouTubekanal TIAAGI så finns det en vlogg från när vi var på Animal Kingdom och då också en del från Pandora. 

Efter cirka 45 minuters köande så är det redan vår tur att åka Na´vi River Journey som är en klassisk Disney båttur men med Pandora tema. De animatronics och den tematisering du finner inne på denna attraktion är omöjligt att beskriva. Du måste antingen kolla på vårt YouTubekanal eller helt enkelt åka dit när möjlighet kommer. Du kan läsa om Avatar Flight of Passage längre ner. 

I Pandora World of Avatar så har vi också en utav de bättre måltiderna på hela resan. Restaurangen Satu´li Canteen ingick i vår Disney Dining Plan och maten höll väldigt hög kvalité. Deras ”specialdrinkar” var dock lite så där. 

Fastpass+  

Var den stora nyckeln för oss till denna parken. Vi hade genom gediget uppdaterande i My Disney Experience appen 60 dagar innan vårt besök lyckats boka in Na´vi River Journey, Expedition Everest och Kilimanjaro Safari.  

Suck vilken besvikelse att inte få Avatar Flight of Passage. Vi hade dagarna innan vårt Fastpass+ fönster öppnade studerat kötiderna på de olika attraktionerna och det var inte det minsta konstigt att det stod 240 – 300 minuter väntetid på just Avatar Flight of Passage.  

Inte heller hjälpte det med Extra Magic Hours då alla prioriterade just denna attraktionen. Men vi hade ju läst runt på olika bloggar och kollat på YouTube kanaler som är specialiserade på just Disney och de berättade alltid samma sak. Fortsätt kolla i appen. Fortsätt uppdatera. Det kan vara någon som bokar om ett Fastpass+ och då har du möjlighet att norpa den tiden. 

Precis det hände ett par dagar efter att vårt 60 dagarsfönster för bokning av Fastpass+ hade öppnat. Helt plötsligt så finns där en tid för Avatar Flight of Passage som vi bokar med en gång. Vi ska nu alltså slippa att stå i kö i kanske fyra timmar.  

Dock fick vi lämnade vårt Fastpass+ till Na´vi River Journey. Men den har oftast väldigt mycket kortare kö. Den enda nackdelen med att ha ett Fastpass+ så sent på kvällen är att du inte kan boka några mer under dagen.  

Expedition Everest Legend of the Forbidden Mountain 

Dagens första Fastpass+ var till Expedition Everest och givetvis så skulle det börja regna alldeles innan det var vår tur. Inte lite duggregn heller. Det regnade rejält och det fanns inte en poncho i världen som kunde skydda oss. Vi valde trots detta att åka Expedition Everest. Detta är en av de absolut bästa bergochdalbanorna som Disney har byggt trots spöregn som piskade i ansiktet.  

Efter åkturen försökte vi komma in på en restaurang för att äta lunch men det tänkte ju resten av parken med. Vi valde istället att förlora lite dyrbar tid genom att åka tillbaka till hotellet och byta till torra kläder och skor och för att äta lunch på ett tomt hotell.

  

Mount everest från ett visst avstånd. Inne i berget finner man Expedition Everest Legend of the Forbidden Mountain

Andra gången i parken på samma dag 

När vi för andra gången anlände till parken för denna dagen var det sol och vi hade torra kläder. Nu var det mycket lättar att gå runt och titta i lugn och ro och åka lite attraktioner.  

Vi anlände också lagom till att det var dags för Fastpass+ två för dagen och det var på Kilimanjaro Safari. En klassisk safariattraktion där man åker runt i en stor jeep med en förare som berättar om de olika djuren och hur man arbetar med djur i parken. Kilimanjaro Safari var väl inte den bästa åkattraktionen i vårt tycka men gillar du djurparker så är det garanterat något för dig. 

Festival of the Lion King 

Första showen för resan och dessutom med bara några minuters köande. Vi har inte en aning om vad för typ av show vi skulle förvänta oss men vi vet att det är en musikal. Ungefär 30 minuter senare sitter vi och fullkomligt skriker och applåderar. Vilken show, vilka framträdanden. Denna musikal rekommenderas verkligen till alla som planerar eller har planerat in ett besök till Disney´s Animal Kingdom. 

Attraktioner 

Det finns såklart mer attraktioner än just Na´vi River Journey, Avatar Flight of Passage och Expedition Everest. En attraktion som vi inte hade så där jättestora förhoppningar på men som åter förvånade oss rejält var Dinosaur, en attraktion som också är oerhört svår att förklara varför den är så bra. Vi valde denna dagen att skippa Kali River Rapids, vi hade ju trots allt redan varit hemma en gång och bytt kläder.  

Det kan vara bra att veta att om det är något man är duktig på i Florida så är det vattenattraktioner. Och med duktig menar vi att du blir dyngsur, du kan lika gärna hoppa i vattnet med kläderna på.  

Missa inte heller den interaktiva showen It´s Tough to be a Bug! Som finns inne I det stora trädet. 

Avatar Flight of Passage 

En resa till Animal Kingdom är inte komplett utan ett åk av Avatar Flight of Passage. Dagen har nu blivit kväll och det är dags att spana in Pandora World of Avatar på kvällen.

Marken lyser, växterna lyser, ljudet, lukten, musiken, allt är där. Disney måste ha jobbat i åratal med att ta fram alla dessa effekter och man har inte bara skapat en värld man har skapat en känsla. Som vi skrev tidigare i inlägget, besök gärna vår YouTubekanal TIAAGI så kan ni själv se hur det ser ut. 

Dagens sista Fastpass+ och äntligen dags för Avatar Flight of Passage. Det finns faktiskt en nackdel med att använda Fastpass+ på Disney´s attraktioner och det är för att oftast så är själva kön även den väldigt tematiserad. Så är det även med Flight of Passage men är något som vi denna gången missar.  

Vi skannar våra Magicbands för att komma in till Fastpass+ kön och går upp mot attraktionen. Vi kommer snabbt in i ett ”pre show” rum där det spelas upp en film och vi får instruktioner om vad som kommer att hända. Snart därpå är det dags för ”pre show” nummer två och nu är det vår tur att åka.  

Vi har inte tidigare kollat på denna attraktionen på YouTube, så vi vet alltså inte riktigt vad vi åka. Nästa rum öppnas och där står ett gäng ”hästliknande” stolar som vi får sätta oss på. En bygel kommer upp och klämmer fast en mot ryggen och på en liten skärm på ens ”häst” står det link started. Man blir bländad av en stark blixt och sedan är man återigen i en annan värld. 

Resten får ni ta reda på själva via YouTube eller helt enkelt genom att besöka Animal Kingdom. 

Hur många dagar på Animal Kingdom?

Om du planerar din dag så är det fullt möjligt att se det mesta på Animal Kingdom på en dag. Då förutsatt att du har Fastpass+ till Avatar Flight of Passage. 4 timmar i kö är mycket tappad tid i parken. Animal Kingdom är en väldigt fin park och här finns mycket att se. Tråkigt för oss att det kom ett stort regnfall som gjorde att vi fick åka till parken. Där tappade vi 2 dyrbara timmar som kunde spenderats i parken istället.


Skulle du vilja resa till Animal Kingdom, kommentera gärna nedan

Missa inte våra andra inlägg om Walt Disney World, Universal Studios, svenska parker med mera. 

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE 

LISEBERG 

Vår YouTubekanal 

TIAAGI