Det kan låta enkelt att boka en resa till Disney World men det är väldigt mycket mer komplicerat än så. Vi kommer att försöka fatta oss så kort som möjligt så att ni får en enkel och snabb genomgång av vad som gäller innan ni bokar er resa. Hör gärna av er om ni har några frågor.

Vi har tidigare varit på Disney World i Florida men har då missat så mycket saker att göra och inte haft möjlighet att uppleva allt som vi verkligen velat.

För att du inte ska gå i samma fälla som oss så kommer här några väldigt viktiga tips som vi hoppas ska kunna hjälpa er en bra bit på vägen.

 • Ska man boka ett Disney hotell? Får man fördelar om man bokar ett Disney hotell?
 • Vad kostar det att åka till Disney World?
 • Skall man bara åka till en park?
 • Vilka parker skall man åka till?
 • Hur många dagar behöver man i varje park?
 • Vad är Disney Fastpass+?

Detta är några av de frågor som vi kommer att hjälpa er med i vår Disney World guide.

Vad kostar en Disney World resa?

På just vår resa så var vi 4 vuxna personer som åkte.

Vi valde att bo på Disney´s Art of Animation som är ett budget hotell. Sängarna är väldigt små så vi rekommenderar att fyra vuxna bokar två rum. För att göra en rättvis bild över kostnaden så bokade vi vår resa till Disney World från 2020-01-03 till 2020-01-08

För ett rum med två sängar betalade vi cirka 4000kr för sex nätter. Vi la till Disney Dining Plan (Quick service) och 5 dagar i parkerna. Totalt så betalade vi 31 750kr för 4 personer.

Disney Dining Plan Quick Serivce. 2 mål mat per dag på quick service restauranger samt en drink per måltid (alkohol inkluderat) och 2 snacks per dag.

5 dagar i parkerna med möjlighet att välja en park per dag. Vi kunde alltså inte göra två parker på en dag. Men då vi tog 5 dagar i parkerna så kunde vi välja att besöka en park två gånger.

Med Disney Dining Plan så spenderade vi inte speciellt mycket pengar i parkerna utan vår kostnad var vad den var.

Vilka parker ska man åka till?

Att bestämma vilka parker man ska åka till visade sig vara väldigt svårt. Speciellt med tanke på allt som händer på Disney World. Vi beslutade efter mycket undersökning att göra som följer.

Dag 1, Epcot: Vi hade först tänkt att skippa just Epcot då vi hört att där inte finns så mycket att göra. Detta visade sig var helt fel när vi väl kom dit. Frozen attraktionen skall inte missas, Test Ride var helt underbar och vi har nog fortfarande inte hämtat oss från Mission Space. Ps: ta en bild på ditt pass då det kan hända att de frågar efter detta i parken om du tänkt att köpa alkohol.

Dag 2, Animal Kingdom: Detta var en park som vi verkligen såg fram emot och oj vad rätt vi hade. Animal Kingdom har en av världens dyraste bergochdalbanor (Expedition Everest) och är även hem till Pandora World of Avatar.

Dag 3, Hollywood Studios: Detta är den park som fått den största utvecklingen den senaste tiden med Toy Story Land och Star Wars Galaxys Edge. Som alla Disney parker så är det svårt att gå hem på kvällen med Hollywood Studios tog priset. Att kunna gå runt i en Star Wars värld och se Millenium Falcon på nära håll är oslagbart. Vi lyckades dessutom att åka Star Wars Rise of The Resistance.

Dag 4, Magic Kingdom: Parkernas park. Det var här Walt Disney´s dröm skulle komma i uppfyllelse. Detta är parken med slottet och showen Happily Ever After. Ingen som besöker Disney World kan missa denna parken. När det kommer till attraktioner så finns det många klassiker men den som är ute efter adrenalinfylla attraktioner bör besöka någon av de andra parkerna.

Dag 5, Magic Kingdom: Med ovan sagt så valde vi ändå att spendera två dagar på just Magic Kingdom. Varför då undrar du. Jo det är för att här finns så många attraktioner att du inte hinner med allt på en dag. Då ska ändå tilläggas att vi planerade vårt besök till samtliga parker in i minsta detalj som Sickan från Jönsson Ligan hade sagt.

Skall man bara åka till en park?

Ja vi vet att schemat för en resa kan vara tajt och ni kanske bara har en dag att besöka Disney World. Då har ni ett svårt val framför er som vi ska försöka hjälpa er med.

Är ni ute efter slottet och grymma Instagram bilder så finns det inte mycket att fundera på då är det Magic Kingdom som gäller. Här finns mycket åkattraktioner för barn och har ni små barn så är detta det självklara valet.

Adrelinsuktande tonåringar? Då är det lite mer komplicerat. Hollywood Studios, Animal Kingdom och Epcot erbjuder adrenalinfyllda attraktioner men för att göra det enklare så går vi in på mängden attraktioner istället. Hollywood Studios är numera utan tvekan den park med mest adrenalinfyllda attraktion så som Star Wars Rise of The Resistance, Rock n Roller Coaster, Millenium Falcon Smugglers Run och Tower of Terror. Animal Kingdom har också riktigt bra attraktioner med Avatar Flight of Passage, Expedition Everest och Navi River Journey. Är ni fan av Star Wars åk till Hollywood Studios, är ni fan av Avatar åk till Animal Kingdom. Epcot har egentligen en adrenalinfylld attraktion och det är Mission Space Orange Mission.

Gillar ni istället kultur och strosa runt i en väldigt vacker park så ska ni välja Epcot.

Hur många dagar behöver man i varje park?

Detta var något som vi sökte information efter högt och lågt och med facit på hand så gjorde vi både rätt och fel.

På Epcot så klara man sig bra med en dag. Animal Kingdom så räckte det med en dag trots att det spöregnade när vi var där och blev tvungna att åka tillbaka till hotellet för att byta skor och kläder. Hollywood Studios så gjorde vi allt på en dag men med nöd och näppe. Här skulle vi faktiskt rekommendera två dagar men det är mest för att denna parken är så oerhört bra. Magic Kingdom går att göra på en dag med lite tur och om man är riktigt snabb med express pass.

Anledningen till att vi kunde gör allt i alla parkerna var att vi hade planerat vårt besök riktigt bra innan vi åkte, att vi valde att bo på ett Disney Hotell och att vi en morgon vaknade riktigt tidigt.

Kort och gott

 • Epcot. 1 dag
 • Animal Kingdom, 1 dag
 • Hollywood Studios, 2 dagar
 • Magic Kingdom, 1 dag

Skall man boka ett Disney Hotell?

Även detta var något som vi verkligen fick leta fram information om för att ta reda på vad som passade oss och vår budget bäst. Man kan givetvis få ner priset genom att bo på ett hotell i närheten eller hyra ett hus.

Fördelen med att bo på ett Disney hotell är att du kan boka dina Fastpass+ biljetter redan 60 dagar innan din ankomst istället för 30 dagar som gäller om du bara köper biljetter till parken.

Du slipper också kön till parkeringen varje morgon du vill besöka en park och du har direkt tranport med antingen buss, monorail eller Skyliner. Detta kan spara dig mycket tid och var något som vi använde flitigt.

Du får också tillgång till något som Disney kallar för Extra Magic Hours. Du får tillgång till parkerna tidigare eller senare en gång per dag. Detta var något som vi utnyttjade varje dag och gjort att vi kunde åka mycket mer attraktioner än vi normalt kunnat göra.

Disney hotell är inte billiga men känslan av att bo mitt i magin är svårtslagen och är något vi verkligen kan rekommendera alla att uppleva minst en gång.

Vad är Disney Fastpass+?

Disney Fastpass+ var nyckeln till att vi kunde göra allt i varje park. Genom att studera vilka attraktioner som får mest kö varje dag så valde vi ut vilka attraktioner som vi ville försöka få Fastpass+ till.

Fastpass är en bokningsbar biljett till en attraktion som tillåter dig att anlända vid en speciell tid istället för att stå i ibland upp till 4-5 timmar i kö för att få åka en attraktion. Du kan istället njuta av dagen i parken och åka andra attraktioner istället.

För att du ska slippa göra det arbetet som vi la ner på att reda ut vilka attraktioner vi skulle boka Fastpass+ till så kommer nedan vår lista på attraktioner som vi bokade.

Epcot

 • Test Track
 • Mission Space
 • Spaceship Earth

Animal Kingdom

 • Avatar Flight of Passage
 • Expedition Everest
 • Kilimanjaro Safari

Hollywood Studios

 • Tower of Terror
 • Star Tours
 • Beauty and the Beast (Show)

Magic Kingdom Dag 1

 • Seven Dwarfs Mine Train
 • Space Mountain
 • Big Thunder Mountain Railroad

Magic Kingdom Dag 2

 • Peter Pans Flight
 • Pirates of The Carribean
 • Jungle Cruise

Star Wars Rise of The Resistance

Star Wars Rise of The Resistance får en egen liten text då det är lite mer komplicerat. Fastpass+ är inte möjligt och det finns inte heller en fysisk kö att ställa sig i. Här är det med som Lisebergs nya system Virtuell Kö och Disney kaller det för Boarding Group. Dagen som vi skulle till Hollywood Studios så öppnade parken 07,00 och vi bokade en taxi som hämtade upp oss på vårt hotell klockan 06,30.

Det ska tilläggas att Art of Animation ligger precis bredvid Hollywood Studios. Vi hade gått igenom säkerhetskontrollen och skannat in oss allihop i parken klockan 06,45 och stod redo med My Disney Experience appen för att boka en boarding grupp för att få lov att åka någon gång under dagen. Och när klockan slog 07,00 så steg adrenalinet och vi uppdaterade två telefoner samtidigt.

Turen var denna dag på vår sida och 07,01 så hade vi fått en boarding group. Sekunden senare skriker gänget bredvid oss nej för att alla grupper var fullbokade. Vi fick åka Rise of the Resistance med nöd och näppe men oj vad det värt det. Vi kan starkt rekommendera denna till alla även om du inte är ett fan av Star Wars. Vi hoppas att trycket ska bli lägre med tiden så att alla får en rimlig chans att åka.