Axels Tivoli på Heden i Göteborg

Uppdaterad 2020-09-04. Axels Tivoli har fått sitt tillstånd förlängt och beslutat att man stannar i ytterligare fem veckor på Heden. Så att istället för att packa ihop och åka hem så kommer Axels Tivoli finnas kvar till och med 19 september. Dessutom har man från och med idag en ny attraktion på plats i form av Nya Radiobilarna. Om någon har vägarna förbi och kan ta en bild på denna attraktionen så vore det uppskattat. Skicka den i så fall till info@disneyguide.se

Nya öppettider för Axels Tivoli på Heden:

Måndag – fredag 16-22

Lördag – söndag 11 – 22

Idag 23 juli klockan 11,00 slog Axels Tivoli upp portarna på Heden i Göteborg. När vi anlände till tivoliområdet vid 17 tiden så höll dom precis på att färdigställa deras thrillride G-Force Booster.

Man har tagit med sig tre attraktioner, ett spel och ett stånd där man kan köpa Churros och glass.

Jumbo (en liten flygande elefanter) och slänggungan kostar en biljett per åktur och person. G-Force kostar två biljetter per åktur och person. En biljett kostar 40kr så ett åk kostar alltså 40 eller 80kr per person.

Axels Tivoli

kommer att vara på plats till och med 12 september och öppnar varje dag klockan 11,00. Genom att man har ett inhängnat område så följer man folkhälsomyndighetens restriktioner och kan driva tivolit säkert och med social distansiering. Några stängningstider har Axels Tivoli inte gått ut med men troligen beror det lite på hur många som är på plats och åker under kvällen. När besökarantalet sinar så stänger tivolit för kvällen.

Vad säger ni? Kommer ni att åka dit och besöka tivolit? Deras churros kan rekommenderas. Och visst är det kul med lite tivolikänsla ändå i dessa tider?

Vi hade dock hoppats på ett större tivoli med en liten bergochdalbana. Men det blev troligen för svårt att kontrollera mängden besökare. Kul att i alla fall att ett nöjesfält har öppet i Göteborg nu när Liseberg inte får lov att öppna. Läs mer om när vi tror att Liseberg kommer att öppna genom att klicka här

Attraktionerna

G Force Booster

G Force booster är en snurrance attraktion och är en utav Axels Tivolis absolut häftigaste karueseller. Du snurrar i 100 km/h 50 meter rakt upp i luften, Framåt, bakåt upp och ner. Vågar du?

2 kuponger per åktur = 80kr

Jumbo

Jumbo en långsamt snurrande karusell där åkarna i varje elefant själv kan styra om man ska åka upp eller ner. Man kontrollerar också hur högt man kan åka.

1 kupong per åktur = 40kr

Slänggungan

Den klassiska slänggungan och ponnykarusellen borde höra till några av de mest traditionella karusellerna. Axels Tivoli har till heden valt att ta med sig slänggungan. Här snurrar och gungar du samtidigt.

1 kupong per åktur = 40kr

Till vänster ser ni en klassisk slänggunga, i mitten ser ni karnivalspelet, tredje från vänster en liten version av Jumbo och längst till höger deras mest adrenalinfyllda attraktion G-Force.

Axels Tivoli på Facebook

Följ oss på vår YouTube kanal för mer information och vloggar från nöjesparker vi besökt världen över.

TIAAGI

Vi har också mängder av information om Disney och Universal Studios parker runt om i världen. Glöm inte, om ni har några frågor kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till info@disneyguide.se

Missa inte att läsa mer om våra svenska nöjesparker, klicka här för att finna allt det senaste. När öppnar Liseberg? Ny attraktion till Liseberg? Ska dom riva FlumeRide? Öppnar Liseberg 3 oktober? Hur ser tågen ut till Lisebergs nya attraktion Underlandet?

Här kommer några snabba filmklipp som vi tog när vi var och besökte tivolit på öppningsdagen.