Funderar du på att åka till Disneyland Paris så har du kommit helt rätt.
Vi har all information du kan tänkas behöva.

Vi har tips på flyg, hotell och allt som gäller parkerna.

Det absolut viktigaste att tänka på innan man besöker en Disney park, oavsett vilken i världen är planering, planering, planering.

Du kan inte som Liseberg eller Gröna Lund bara dyka upp vid entrén och tro att du kan åka och göra allt.

Disney är så mycket mer, så se till att planera och läs på ordentligt innan du ger dig av.

Disneyland Paris består av fyra delar:

 • Disneyland Park (Parc Disneyland), parken med det ikoniska sagoslottet
 • Walt Disney Studios Park
 • Disney Village, ett litet shopping och restaurangstråk likt Disney Springs i Florida för den som är bekant med detta
 • Hotellområdet, här finns sex Disney hotel. Disneyland Hotel, Disney´s Hotel New York – The Art of Marvel, Disney´s Newport Bay Club, Disney´s Sequoia Lodge, Disney´s Hotel Cheyenne, Disney´s Hotel Santa Fe.

    Det finns även ytterligare två Disney hotell som ligger en birt bort från parken. Dessa är Disney´s Crockett´s Ranch och helt nya Villages Nature Paris

Fördelen med Disneyland Paris är att man kan gå mellan parkerna (cirka 3 minuter), shopping och hotellen (exkluderat Disney´s Crockett´s Ranch och Villages Nature Paris).

Disneyland Paris ligger cirka 32km öster om Paris och tar du tåget från centrala Paris så anländer du till Marne-la-Vallée – Chessy tågstation efter cirka 45 minuter. Om du planerar att bo på ett Disney hotell så kan du ta tåget direkt till och från Paris flygplats Charles De Gaulle vilket tar cirka 10 minuter.

Vad är det då för skillnad på de två parkerna och skall man besöka båda?

Disneyland Park är den traditionella parken med det ikoniska slottet.

Detaljerna i den här parkern är på en väldigt hög nivå och detta är en av de absolut vackraste nöjesparkeran i hela världen.

I denna park så är det Törnrosas slott som parkens silhouett och detta är också det enda Disneyslottet i världen som har en drake i källaren.

Walt Disney Studios Park en väldigt liten version av Disney´s Hollywood Studios i Florida. Det finns några riktigt bra attraktioner men utöver det så är går du igenom parken relativt snabbt. Dock skall tilläggas att det just nu pågår stora utbyggnader av både Disneyland Park och Walt Disney Studios Park vilket kommer att ändra detta. Mer information om expansionen finner du genom att Klicka här

Svaret på frågan är enkelt. Självklart skall man besöka båda parker. Ännu mer aktuellt blir det när expansionen av Disneyland Paris är klar.

Bör man besöka Disneyland Paris?

Om du redan bestämt dig för att besöka Disneyland Paris så kan du klicka här för att hoppa över denna del och gå direkt till när man skall besöka Disneyland Paris.

Skriv denna del senare

Unika attraktioner

Många av Disney-parkerna har liknande eller rentav exakta kopior av vissa attraktioner och en del är unika för just den parken.

Disneyland Paris har en del unika attraktioner som du bara finner just där.

 • Ratatouille: The Adventure – Ett “spårlöst” (trackless) äventyr genom filmen Ratatouille. Öppnar dock snart på Epcot i Florida så den är bara unik ett par månader till.
 • Indiana Jones and the Temple of Peril – En kort och intensiv bergochdalbana
 • Phantom Manor – En annorlunda version av Haunted Mansion
 • Crush´s Coaster – En bergochdalbana tematiserad efter Hitta Nemo
 • Adventure Isle – En spännande upptäcksfärd i grottor med gömda överraskningar
 • Alice´s Curious Labyrinth – en labyrint med ett litet slott och vacker utsikt
 • Le Chãteau de la Belle au Boi Dormant – Detta är slottet i Disneyland Park, under slottet finns en drake som är en av de häftigaste Animatronics vi sett

När ska man besöka Disneyland Paris?

Det finns en hel mängd av faktorer att ta hänsyn till när man skall besöka en Disney park, mängden besökare, priser, evenemang och så vidare.

Viktigast att tänka på just nu är dock de utbyggnader av parkerna som pågår.

Någon gång under 2020 och 2021 så öppnas Avengers Campus i Walt Disney Studios Park.

Vad vi vet är att det är en Avengers tematiserad attraktion av någon form och en Iron Man bergochdalbana. När de kommer att öppna är hemligt än så länge.

På grund av Covid19 pandeming så kan dessa attraktioner att försenas då vi sett förseningar i andra parker på grund av pandemin.

Om just Avengers inte är något sort intresse för just dig så skall du givetvis åka till Disneyland ändå.

Man håller också på att bygga ett Frozen (Frost) land och detta kommer troligen att öppna efter Avengers Campus.

Detta kan dock innebära att det är en bra idé att besöka parkerna i närtid då det troligen kommer att vara mindre besökare. Många kommer att invänta att Avengers Campus och Frozen Land öppnar.

I USA så är det väldigt vanligt att man använder Crowd Calenders, en sorts barometer på hur mycket folk det är i parken på vissa datum. Liseberg har ett liknande system i sin kalender med gröna, gula och röda prickar.

Det finns ingen riktigt bra crowd calender för Disneyland Paris men däremot så kan man genom att se på de olika priser över olika datum för biljetter till parkerna räkna ut vilka dagar och perioder som är mindre eller mer besökta.

Dyrare priser mer besökare och tvärtom.

Evenemang Disneyland Paris

Halloween oktober

Jul november och december

Hur är vädret?

Likt Sverige har Paris fyra årstider men väldigt sällan snö.

Viktigt att tänka på är om det blir minusgrader så kan vissa attraktioner komma att stängas.

Så december till februari kan vara dumt att åka om det är väldigt viktigt för dig att vara säker på att kunna åka alla attraktioner.

Hur många dagar skall man spendera på Disneyland Paris?

Du kan se och göra det mesta på två dagar (båda parkerna) men om du är mer inbiten och verkligen vill uppleva allt alternativt ta det i ett lite lugnare tempo så är det en fördel att lägga till en tredje dag.

Fördel är ju givetvis om du bor på någon av de närliggande Disney hotellen då du kan gå till och från parkerna och slipper tåget till centrala Paris.

Här är lite förslag på två- och tre dagar i parkerna som vi hittat från andra besökare.

Tredagars:

 • Dag 1 – Ankomst, checka in på hotellet och besök Disneyland Park
 • Dag 2 – Besök Walt Disney Studios Park på morgonen och sedan Disneyland Park
 • Dag 3 – Besök Disneyland Park, utcheckning

Tvådagars:

 • Dag 1 – Ankomst och Disneyland Park
 • Dag 2 – Besök Walt Disney Studios Park på morgonen och sedan Disneyland Park

Hur tar man sig till Disneyland Paris?

Det absolut enklaste är att flyga till Paris. Bokar du ett Disney hotell så är det endast 10 minuter från flygplatsen till Disneyland Paris.

Bokar du ett centralt beläget hotell så finns tåg som anländer på Disney´s alldeles egna station Marne-la-Vallée – Chessy.

Bokning av hotell och parkbiljetter

Det är nästan alltid dyrare att boka hotell och parkbiljetter var för sig. Disney har rikigt bra paket på sin hemsida och ibland finns till och med “gratis mat” vilket innebär att ett matpaket ingår i din bokning. Tänk på att alltid köpa biljetter av en auktoriserad återförsäljare och känns det för billigt så är det för billigt.

 • Disney´s Hotel Cheyenne och Hotel Santa Fe är budgetklass och de billigaste Disney hotellen, det tar 15-20 minuter att gå till parkerna från dessa.
 • Disney´s Sequoia Lodge, Disney´s Newport Bay Club och Disney´s Hotel New York är mellanklass hotell och det tar mellan 10-15 minuter att gå till parkerna från dessa.
 • Disneyland Hotel ligger precis vid entrén till Disneyland Park och är resortens lyxhotell.

Om du bokar ett centralt beläget hotell så behöver du köpa dina parkbiljetter. Alternativ ett är att du helt enkelt köper din biljett i entrén till parken alternativ två är att du köper dom online på Disneyland Paris hemsida.

När du köpt din entrébiljett så ingår alla attraktioner, parader, shower etcetera i din biljett. Det ingår även ett complimentary FASTPASS (om tillgängligt) vilket innebär att du kan gå före i kön på utvalda attraktioner. Mer information om Fastpass finnder du under rubriken FASTPASS lite längre ner på denna sida.

Observera att ansiktsmålning, snacks, vissa upplevelser, mat, med mera kostar pengar.

Planering av dina dagar på Disneyland Paris

Just nu så är detta ganska så simpelt men vi är relativt säkra på att det kommer att ändras den närmsta tiden med tanke de nya områden som kommer att öppnas. Avengers Campus, Frozen Land, Star Wars Galaxy´s Edge?

Det kommer troligen att innebära, fastpass, virtuella köer, matbeställning i app, ökning i antalet besökare och så vidare. Vi återkommer om detta när Disney avslöjar mer detaljer.

Klicka här för information om Disneyland Paris expansion.

På Walt Disney World i Florida så börjar planeringen 180, 90, 60 eller 30 dagar innan din ankomst med bokning av restauranger, fastpass+, upplevelser med mera.

Här blir det lite annorlunda och väldigt mycket enklare.

Ta inte för lätt på det bara, titta igenom alla de attraktioner och upplevelser som finns att göra i parkerna och bestäm er redan i förväg vilka som är viktigast för er och om ni kan stryka några.

Av erfarenhet så vet vi att man allt som oftast fastnar i något som man inte tänkt och då blir tvungen att stryka något om tiden inte räcker till.

Se därför till att ha luft i planeringen alternativt attraktioner som inte är så viktiga för er.

En sak att ha med sig dock är att vissa attraktioner kanske inte låter så tilltalande men Disney är oerhört duktiga på att få dig intresserad och fastna i Disney´s magiska värld.

Om du bor på ett Disney hotell så har du tillgång till Extra Magic Hour en timme innan öppning varje dag vilket är att starkt rekommendera för att åka de där attraktionerna som ni verkligen prioriterar. Inte så roligt för den morgontrötte men du kommer att slippa mycket köande.

Fastpass finns även här och det du bör tänka på är att försöka få Fastpass till de attraktioner som drar åt sig mest köer. Guide om vilka attraktioner du bör ha Fastpass till kommer.

FASTPASS

Disneyland Paris FASTPASS skiljer sig lite från andra parker.

Det ingår ett “Complimentary FASTPASS” med din entrébiljett och du kan endast ha ett aktivt åt gången. När du använt ditt FASTPASS så kan du boka ett nytt (om tillgängligt) när du använt det aktiva du har eller tidigast två timmar efter ditt senaste FASTPASS.

Stoppa in din entrébiljett i FASTPASS maskinen lokaliserad vid den attraktion som du vill ha ett FASTPASS till. Du kommer då att få en biljett som talat om när du skall återkomma och kan då gå in genom FASTPASS ingången och slipper köa.

SUPER FASTPASS

Kostar cirka 280 SEK/450 SEK per person och dag.

Observera att visa FASTPASS kräver att du har biljett till båda parkerna.

Går att köpa via Disneyland Paris hemsida 2 dagar innan ditt besök alternativt i parken om tillgängligt.

Priser ändras beroende låg och högsäsong. Viktigt att ditt FASTPASS enbart gäller för den dag du väljer när du bokar din biljett.

Här måste du välja familjeattraktioner eller Fartfyllda attraktioner. Du får alltså inte FASTPASS till alla attraktioner nedan.


Familjeattraktioner:

Ratatouille: The Adventure

Peter Pan´s Flight

Buzz Lightyear Laser Blast

Fartfyllda attraktioner: 

Star Wars Hyperspace Mountain

Phantom Manor

The Twilight Zone Tower of Terror

ULTIMATE FASTPASS

Kostar cirka 550 SEK/800 SEK för ett åk eller 1100 SEK/1350 SEK per person och dag.

Observera att visa FASTPASS kräver att du har biljett till båda parkerna.

Går att köpa via Disneyland Paris hemsida 2 dagar innan ditt besök alternativt i parken om tillgängligt.

Alla attraktioner som erbjuder FASTPASS

Här väljer du istället ett åk eller obegränsat antal åk.

Attraktioner som ingår: 

Ratatouille: The Adventure

Peter Pan´s Flight

Buzz Lightyear Laser Blast

Star Wars Hyperspace Mountain

Phantom Manor

The Twilight Zone Tower of Terror

Big Thunder Mountain

Star Tours: The Adventures Continue

Indiana Jones and the Temple of Peril