Epcot, Walt Disney World Florida. Vi lyckades att tajma in en resa precis innan pandemin bröt ut på riktigt. Inte för att vi visste om det under vår resa men att få möjlighet att göra en tre veckors resa i USA lagom till att det skulle bli reseförbud gjorde inget. Vår första dag på Disney World Florida bestämde vi oss för att spendera på Epcot. Epcot var den parken som vi hade minst förhoppning på. Några roliga attraktioner var inplandera och en bra start på Disney semestern.

Vill du läsa en kort genomgång av alla parker, hur många dagar man bör spendera på Disney, hur mycket det kostar och så vidare så klicka istället HÄR

Vårt första Fastpass+

var bokat direkt på morgonen till Test Track. Test Track är en riktig klassiker på Epcot och den får snabbt långa köer. Vi rekommenderar er att försöka boka ett Fastpass+ till denna attraktion så fort ni kan. 30 dagar innan med vanlig parkbiljett och 60 dagar innan om ni bor på ett Disneyhotell.

Disney Dining Plan

Vi köpte till Disney Dining Plan (Quick service) till vårt Disneypaket vilket gjorde att vi hade två mål mat om dagen inklusive en dryck per måltid samt 2 snacks per dag. Efter vår åktur i Test Track så stannade vi vid ett Pretzel stånd och testade hur våra Magic Bands fungerade. Rumsnyckeln, Disney Dining plan credits, parkbiljett, Fastpass+ och så vidare finns lagrat direkt i ditt armband.

Dagens andra Fastpass+

och troligen den attraktion som shockade oss mest. Vi hade läst på om de flesta attraktioner i de olika parkerna men inte om denna. Mission Space hade vi valt som vårt andra Fastpass+ och vi hade inte en aning om vad vi kunde förvänta oss. Väl fram vid attraktionen så ser vi en stor byggnad och man kan välja mellan Grön eller Orange åktur. Grön är en lugn variant (familjeattraktion) och orange är den häftigare varianten.

Mission Space på Walt Disney Worlds Epcot i Orlando, Florida

När vi valt att åka Orange Mission blir vi tilldelade en ”Launch Ticket”

Vår Launch Ticket till Orange Mission på Mission Space. Walt Disney Worlds Epcot i Orlando, Florida

Väl inne i attraktionen och vi har fått förklarat för oss vad vårt uppdrag är så får vi sätta oss i varsin stol med axelbyglar som kommer ner över kroppen så att man hålls fast likt en bergochdalbana. Framför varje person finns en skärm några knappar och en spak. ”This is Launch Control” T minus 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 we have lift off. På skärmen ser man hur vår rymdraket lyfter från jorden men det som gör det hela än mer galet är trycket över bröstet. G-krafterna är rejält starka. Missa inte att åka denna attraktionen. Rekommenderas starkt.

Lunchtajm

Nu har vi ju inte bara åkt dessa attraktioner utan även gått runt i parken för att se hur den ser ut. På Epcot finns det väldigt mycket att titta på så ta er tid när ni är här.

Ett tips till er. Oavsett hur gammal du är så kan det vara bra att ha en bild på sitt pass i telefonen. Detta tillsammans med ett giltligt ID i plånboken kommer på vissa ställen att krävas för att man ska få lov att köpa alkohol. Detta råkade vi ut för och fick sitta i den gassande solen utan en kall öl….på semestern….

Det finns många matställen på Epcot och vill du inte sitta ner på ett och samma ställe så rekommenderas att gå runt till de olika länderna inne på Epcot för att testa olika matkulturer.

Båtturer och Disney?

Båtturer är det som Disney måste vara bäst på i hela världen. Oavsett så har dom i all fall flest. Nu pratar vi inte FlumeRide och bli blöt utan lugnt flytande flottar som åker runt i en tematiserad värld. Den första båtturen som vi åkte på vårt besök var Gran Fiesta tour det vill säga Kalle Anka och 3 caballeros. För att komma till kön till Gran Fiesta Tour måste man gå in i ett stort tempel och du kommer sedan in i ett mörkt rum som huserar butiker, restaurang och kön till attraktionen.

Själva åkturen är inget jättespeciellt men den är väldigt tematiserad och inte alls lik en svensk attraktion. Åkturen avslutas med att Kalle och hans tre Caballeros uppträder med sitt band.

Andra attraktioner

På Epcot finner ni också Spaceship Earth (den stora golfbollen som är parkens ikon), Frozen Ever after, Soarin, Nemo at the seas med mera. Vi bokade våra Fastpass+ till Test Track, Mission Space och Spaceship Earth detta för att de var dessa som får längst kötid. Även Soarin kan bli väldigt lång kö till. Spaceship Earth var mer eller mindre en ”walk-on” på kvällen.

Summering av Epcot

Vi tyckte verkligen om Epcot och det är en ”lugn” start på en Disneyresa. Vi tycker inte att någon skall stryka Epcot från sitt besök till Disney World men om man har ett tajt schema så visst. Parken inte är ännu inte full med attraktioner som de andra Disneyparkerna men man håller på att bygga för fullt. Pandemin har givetvis gjort att en del planer har grusats alternativt skjutits på framtiden. PS: Glöm inte att ta på er riktigt bra skor. Vi gick ungefär 20 000 steg per dag på Disney World. Skall ni besöka Epcot så rekommenderar vi att ni spenderar en heldag i denna park. Två dagar kommer ni inte att behöva.

Disney´s Skyliner

Disney´s Skyliner är mer eller mindre en kabinlift för er som åker skidor. Skillnaden är att Disney´s Skyliner går mellan Epcot, Hollywood Studios och ett par hotell. Då vi bodde på Disney´s Art of Animation så kunde vi enkelt ta Disney ´s Skyliner tillbaka till hotellet. Det gick fort, var inte trångt och vi landade nästan utanför dörren. Om du har möjlighet så välj ett Disney hotell med tillgång till Skyliner, eller Monorail Express.

Spaceship Earth på Epcot Walt Disney World i Orlando Florida

Missa inte att prenumerera på vår YouTube kanal TIAAGI där finns också en film från vårt besök på Epcot.

Missa inte våra andra inlägg om Walt Disney World, Universal Studios, svenska parker med mera. 

WALT DISNEY WORLDS EPCOT ANIMAL KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE 

LISEBERG 

Vår YouTubekanal 

TIAAGI