Glädjebeskedet Liseberg och Gröna Lund öppnar som planerat 2021.

Som vi tidigare skrivit om att nöjesparkerna har fått nya regler i år vilket gör att de med största sannolikhet kommer att kunna öppna enligt plan är nu bekräftat. I fredags 2021-02-26 fick våra svenska nöjesparker besked om att de kommer att få slå upp portarna från och med 11 april.

11 april är inget datum som vi tror kommer att gälla för varken Liseberg eller Gröna Lund utan de kommer att kvarstå vid deras planerade öppningsdatum.

Just nu så planerar Gröna Lund för öppning lördagen den 24 april och beräknas börja sälja biljetter för detta under vecka 12. Det är inte heller vilket Gröna Lund som helst som öppnar utan med deras helt nya B&M bergochdalbana Monster.

För Liseberg så beräknar dom öppna parken lördagen den 1 maj och än så länge så finns det inga produkter tillgängliga att köpa på deras hemsida och det är inte heller känt när de tänkt att börja säljer biljetter. För Lisebergs del blir årets nyhet Underlandet som egentligen var tänkt att öppna till säsongen 2020. Sist men inte minst så är det äntligen dags för Lisebergs Virtuella Kö system att ha premiär vilket kommer att vara extra spännande.

För båda parker kommer man att behöva boka sitt besök och det kommer inte att vara möjligt att bara dyka upp vid entrén och tro att man kan komma in.

Parkerna kommer att arbeta med ett högt begränsat antal besökare per dag och kommer troligen vara rätt så begränsat under hela sommarsäsongen beroende på hur situationen i världen utvecklar sig. Räkna med korta köer och VIP bemötande varje dag.

Vi återkommer såklart med ett nytt inlägg när vi ser att biljetterna har börjat säljas, hur bokning av besök i parken kommer att se ut och inte minst recension av Gröna Lunds nya bergochdalbana Monster, recension av Lisebergs Virtuella kö och deras nya attraktion Underlandet.