Monster Gröna Lund vad är nu detta?  

Jo det är det officiella namnet på Gröna Lunds nya bergochdalbana tidigare kallad Blue Harvest.  

Bergochdalbanan kommer att vara tematiserad med New York tema efter ett historiskt event och har alltså nu fått namnet Monster. Gröna Lund har som plan att Monster ska bli den bästa inverterade B&M bergochdalbanan i världen. Det är inte lite att hoppas på med tanke på att man till exempel fajtas med jättar som Montu på Busch Gardens i Tampa, Florida. 

Historia 

När man byggde Stockholms tunnelbana så fanns det planer på att bygga en station på Djurgården där Gröna Lund ligger. Enligt Gröna Lund så blev denna station övergiven av oförklarliga anledningar och nyligen hittad när Gröna Lund utvecklade parken. Ett Monster väntar på dig i mörkret. 

Åkturen 

Du kommer att åka under jord, över byggnader, bredvid attraktioner och dessutom förbi ett helt nytt område i parken tematiserat efter New York stil. Monster kommer också att åka förbi en helt nybyggd Biergarten med två våningar där besökarna kommer att se Monster åka förbi. Dessutom så kommer du att åka i 90km/h. 

Roliga data

Längd: 700 meter

Höjd: 34 meter

Hastighet: 90km/h

Tåg: 6 vagnar per tåg, 4 sittandes på rad. 24 åkare per tåg

Monster öppnar 2021

Sommarsäsongen 2021 är det dags för öppning av Monster men redan nu börjar det dra ihop sig. Speciellt nu när vi har fått ett officiellt namn.  

Vi återkommer givetvis så snart vi har fått tillstånd att använda de nya konceptbilder som finns på bergochdalbanan. 

Är du lika exalterad över Gröna Lunds nya Monster som vi är? Kommentera gärna nedan eller hör av till info@disneyguide.se