Hollywood Studios

Hollywood Studios Walt Disney World Florida. 

Parken som på den senaste tiden blivit en av de absolut populäraste nöjesparkerna i världen. 

Först med öppnandet av Toy Story Land och sedan med Star Wars Galaxys Edge. Galaxys Edge öppnade först med en attraktion Millenium Falcon Smuglers Run och i december öppnade huvudattraktionen Star Wars Rise of The Resistance. 

Trycket på Hollywood Studios ökade om möjligt än mer när man invigde Mickeys Runaway Railway. 

Innan pandemin så utökade man till och med öppningstiderna i parken för att möta det ökade trycket på parken. 

När vi besökte parken 

tidigt i januari så hade Star Wars Rise of The Resistance varit öppen i en månad och ändå tog boarding grupperna slut på bara tre minuter från att parken slog upp portarna. Det innebar att vi behöva lägga upp en strategi för att få åka Rise of The Resistance. Vi bodde på Disneys Art of Animation som ligger precis bredvid Hollywood Studios men valde att boka en Lyft (taxi) istället för att åka buss, ta bilen eller åka Skyliner till parken. Detta för att försöka hinna före en del av besökarna till parken. Parken öppnade 07,00 på dagen till vårt besök och vi blev upphämtade av vår Lyft vid 06,15. 

Cirka 06,45 hade vi gått igenom säkerhetskontrollen och skannat in våra Magic bands i parken. 

Boarding Grupp till Star Wars Rise of The Resistance

För att få åka Star Wars Rise of The Resistance så behöver man ställa sig i en virtuell kö likt det system som Liseberg introducerar när de öppnar parken. Disney har valt att kalla detta en Virtual Boarding Group och det delades enligt uppgift ut cirka 2-300 boarding grupper en dag när Rise of the Resistance  fungerade som den skulle. Dagen innan vårt besök tog grupperna slut redan 07,03 på morgonen och sedan gick även attraktionen sönder. 

Klockan är 06,45 och vi står på huvudgatan på Hollywood Studios och redo med våra telefoner. För att få ett boarding pass så gäller det att vara snabb med telefonen när klockan slår 07,00. Och vi är inte direkt själva, framför oss står ett helt hav av människor med samma plan som oss. 

Klockan slår 07,00 och vi försöker att få en boarding grupp med två telefoner. 07,01 ingen grupp, 07,02 knappen Join boardinggrupp lyser orange i My Disney Experience appen, vilken känsla… TRYCK SNABBT… Vi lyckas få en grupp och tilldelade nummer 53. Samtidigt som vi firar att vi kommer att få åka Rise of the Resistance skriker gruppen bredvid neej då dem redan är slut. På drygt två minuter är alltså hela attraktionen fullbokad för dagen. 

Då ska tilläggas att det var många i parken den dagen som inte hade en aning om att man var tvungen att ha en boarding grupp för att få åka attraktionen. 

Med vår grupp säkrad var det dags att kolla runt lite i nöjesparken och för att äta frukost. Visade sig dock vara ett litet problem då alla hade samma plan och Hollywood Studios definitivt inte är förberedd på denna mängd med människor som vill äta samtidigt. 

Hollywood Studios

En av våra absoluta favoriter på resan var just Hollywood Studios. Delvis givetvis på grund av Star Wars men parken i stort är bra byggd, mycket att se på och väldigt bra attraktioner. Bara i Star Wars Galaxys Edge kunde man ha spenderat timmar om man hade haft tiden till det. Att man kan bli så exalterad i vuxen ålder av att se the fastest hunk of junk in the galaxy på riktigt är lite svårt att beskriva och förstå om man inte varit där. Toy Story Land med den nya bergochdalbanan Slinky Dog Dash, Rock n Roller coaster och Hollywood Tower of Terror är bara några av parkens riktigt bra attraktioner. Denna parken rekommenderar vi faktiskt att man spenderar två dagar i. Missa inte heller Indiana Jones Stunt Show. 

Fastpass+ 

Vi fördelade våra fastpass+ enligt nedan på Hollywood Studios. Givetvis så studerade vi både högt och lågt vilka attraktioner som det var absolut bäst att försöka få Fastpass till. Dessutom så hade vi vid detta laget börjat lära oss hur systemet fungerade. Tredje dagen på Disney och vi har äntligen räknat ut hur man kan få bra många fler än tre Fastpass+ per dag, känns som att vi får gärna en resa till nu när vi fattat. 

När man har förbrukat sitt tredje fastpass för dagen så är det möjligt att börja söka efter nya. Hittar du inga, sök igen. Hittar du inte den attraktion du önskar, sök igen. Vi hittade mängder av fastpass bland annat till Rock n Roller coaster. 

Så här hade vi dock valt att boka våra Fastpass+ 60 dagar innan vårt besök

  • Tower of Terror
  • Star Tours
  • Beauty and the Beast (Show)

PS: Vi rekommenderar inte Beauty and the Beast showen. Kanske är något för er men vi hade kunnat spendera tiden på något bättre.

Ogas Cantina

Vad vore väl Star Wars Galaxys Edge utan en bar? Även hit gällde det att boka sitt besök och det hade vi möjlighet att göra redan i september när vi bokade våra biljetter. Dock fanns det inte fyra lediga platser utan vi fick boka in oss en och en med 5 minuters mellanrum. Givetvis så löste Disney på plats i baren så att vi kunde komma in samtidigt. Ogas Cantina är precis som Galaxys Edge starkt tematiserad och gillar du Star Wars så måste du boka ett besök här. 

När Dj Rex drar på ”Star Wars låten” i Ogas Cantina och man dricker en drink som får ens läppar att domna bort har vi nog ärlig talat lämnat den verkliga världen på riktigt. 

Toy Story Land

I Toy Story Land så kymps du till storleken av en liten leksak och du kommer att stöta på både Buzz Lightyead och Woody. Våran absoluta favoritattraktion i denna delen av parken var Toy Story Mania, en form av 3d attraktionen där man åker runt och skjuter prick.

Summering av Hollywood Studios

Hollywood studios är en park i absolut världsklass och Disney verkar inte ha sparat en krona på att utveckla den det senaste. För övrigt så gäller det mer eller mindre alla Disney parker. Det expanderas och byggdes för fullt innan pandemin. En del projekt är pausade och en del ”skrotade” alternativt skjutna på framtiden. När pandemin är över tror vi dock att Disney kommer att satsa full på sina parker igen. Som vi tidigare skrev så skulle vi numera rekommendera två dagar på Hollywood Studios om ni vill se och göra allt. 

Har ni planer på att åka till Disney World i Florida? Kommentera gärna nedan och hör av er om ni har några frågor så hjälper vi till. Vill du veta vad vår resa till Walt Disney World kostade kan du klicka på länken nedan.

Missa inte våra andra inlägg om Walt Disney World, Universal Studios, svenska parker med mera. 

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS ANIMAL KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE 

LISEBERG 

Vår YouTubekanal 

TIAAGI