Får Liseberg öppna 2021 eller blir nästa år likt 2020?

Efter regeringens presskonferens idag 2020-12-09 med kulturminister Amanda Lind och socialminister Lena Hallengren så meddelar man att man kommer att införa en tillfällig pandemilag. Enligt vår tolkning så kommer denna lag att ge regioner möjlighet att reglera enskilda verksamheter eller arrangemang istället för att alla dras över samma gräns.

Till exempel så får man idag vara ett par tusen människor på ett köpcentrum (inomhus) men på Liseberg, Gröna Lund och Skara Sommarland så får man bara vara 50 personer.

Under presskonferensen så pratar man mest om begränsningar och det låter inte som att det kommer mycket positivt. Man pratar om möjligheten att kunna begränsa mängden besökare på stränder, köpcentrum och så vidare. Dock så nämner man att verksamheter skall kunna behandlas olika.

Det kan alltså vara så att vi fick en lite ljusglimt och kanske kanske får vi besöka våra svenska nöjesparker under 2021. Kanske redan i slutet av april?

Texten kommer att uppdateras löpande och vi räknar med att svenska nöjesparksföreningen kommer att kontakta regeringen inom kort för att få ett nytt besked om och när de kan öppna.

Prenumerara på vår YouTube kanal

För mer information om nöjesparker och följ med oss när vi besöker dem. Givetvis kommer vi att besöka Liseberg första dagen de får lov att öppna igen.

TIAAGI

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS ANIMAL KINGDOM

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE

LISEBERG