På grund av den pågående pandemin så kommer Liseberg inte få lov att öppna under sommaren 2020.

Det finns fortfarande ett litet hopp om en öppning till sensommaren alternativt under Halloween 2020 som är Liseberg nyaste säsong.

Det är ett mycket tråkigt besked, inte bara för alla besökare utan även för alla personal i parken. Sommarjobbare som skulle jobbat där i sommar står nu utan arbete. Heltidssanställda har blivit permiterade och en del av dem till och med varslade.

Nu kommer nästa tunga besked om att det finns risk att man skjuter upp nästa års attraktionssatsning till 2022 istället.

Det finns dock några ljusglimtar som vi kan se under rådande situation. Liseberg har valt att påskynda det arbete man jobbat med under en längre period om att göra det roligare att stå i kö. Liseberg´s lösning på detta har man valt att kalla virtuell kö. Den virtuella kön var tänkt att lanseras till Liseberg´s nya attraktion Underlandet vid säsongsöppningen 2020. Nu blev det inte så och istället har man valt att utöka systemet till hela 15 åkattraktioner. Vi har fått tjuvkika på systemet och kommer att skriva mer om ”Virtuell kö” i ett eget inlägg.

Nästa ljusglimt som dök upp häromdagen är att Liseberg har fått godkänt på den tilltänkta expansionen av nöjesparken som vi nämnt i ett tidigare inlägg. Det innebär att hotellet som numera fått ett namn och en logga, Liseberg Grand Curiosa Hotell byggs vidare med full fart och även vattenlandet har fått godkännande för byggnation.

Expansionen av ordinarie nöjespark kommer enligt rykten att påbörjas redan under hösten 2020. Det innebär att vi får ett Liseberg´s hotell, ett vattenland, en större nöjespark och även World av Volvo samt nya parkeringar.

Vad expansionen av nöjesparken kan tänkas innehålla är något som vi bara kan spekulera i för tillfället men förhoppngingsvis, ett gäng nya attraktioner, spel och matställen. Så fort vi får mer information om dessa rykten så återkommer vi.