Lisebergs vattenpark är nu påbörjad och rivning och markarbeten kommer strax att vara igång. För ett par veckor sedan beslutade Lisebergs styrelse om att börja bygga parken och strax därefter skrevs ett avtal med byggentreprenören NCC. I samband med detta så fick vi också reda på namnet på vattenparken. Oceana.

Oceana är planerat att stå klar om cirka tre år och beräknas att ta emot upp emot 500 000 gäster per år. Liseberg skriver i sitt pressmeddelande: ”Oceana kommer att få en helt unik tematisering inspirerad av Göteborgs historia och Ostindiska kompaniet i kombination med Lisebergs eget DNA”

Badyta på 6 000kvm inomhus och 4 000kvm inomhus. Det kommer att finnas allt från inomhusstränder till riktigt fartfyllda attraktioner.

– Min personliga favorit är Boomerangon. I den åker du sex personer samtidigt, säger Thomas Sjöstrand VD för Lisebergs jubileumsprojekt.

Hur mång attraktioner kommer det då att finnas i parken?

14 attraktioner och rutschkanor för att vara exakt. Men precis vad det innebär är något vi nu ska försöka luska fram genom olika källor. Boomerangon har Thomas Sjöstrand redan nämnt och den är dessutom med på konceptbilderna så där har vi en större attraktion, enligt informationen nedan så ska det finnas ytterligare tre stycken av större variant. Tittar man noga så kan man faktiskt se att det är just 4 större rutschkanor som slingrar sig runt både inom och utomhus.

Fakta om vattenparken Oceana:
Total inomhusyta: 13 600 kvm.
Badyta: ca 6000 kvm inomhus + ca 4 000 kvm utomhus
Antal attraktioner: 14 varav 4 större vattenattraktioner + familjeflod och vågpool samt vattenlek för olika åldrar.
Gästkapacitet: 1750 sommartid, 1250 övrig tid (beroende på väder).
Övriga ytor: Café, butik och restaurang.

Kostnad: 1060 mkr

Så vilka är de andra tre större attraktionerna. Vet du mer? Skicka ett mail till info@disneyguide.se så fort vi hör något om dessa och vem som kan vara tillverkaren så uppdateras texten.

TIAAGI

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS ANIMAL KINGDOM

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE

LISEBERG