När öppnar Liseberg 2020 är det många som frågar sig och så också vi. Kommer de att få öppna alls? På Lisebergs hemsida så bekräftar de mer eller mindre att sommarsäsongen är helt inställd men att de hoppas på att vi ses igen till hösten.

När skulle då Liseberg öppna under hösten? Vi skrev om detta i ett tidigare inlägg om Liseberg men har nu hittat lite mer information. Genom att klicka runt i Lisebergsappen och kolla på Lisebergs kalender så kan man nu finna datum för både Halloween på Liseberg och Jul på Liseberg. Om denna information har varit tillgänglig tidigare vet vi inte men det är trots allt lite roligt med några datum och dessutom öppningstider för parken.

Halloween på Liseberg

3 oktober klockan 11,00 så önskar Liseberg oss hemskt välkomna in i parken och denna första dag skulle man i så fall hålla öppet parken till klockan 23,00. Söndag 4 oktober så kommer parken att vara öppen klockan 11,00 – 20,00.

Som normalt under Halloween säsongen så skall parken vara stängd måndag till torsdag för att åter igen öppna den 9 oktober klockan 15,00 -23,00. Halloween på Liseberg kommer sedan att pågå varje helg fram till måndag 26 oktober då man öppnar park 11,00 – 22,00 hela veckan för att sedan stänga halloween säsongen 1 november klockan 20,00.

Jul på Liseberg

Även jul på Liseberg har fått datum och klockslag i appen. Liseberg blir då stängt i knappt två veckor innan det åter igen är dags för öppning av parken lördag den 14 november klockan 12,00 och stängning klockan 22,00. Söndag den 15 november öppnar parken 12,00 och stänger klockan 20,00.

I november kommer parken att vara öppen fredag till söndag men torsdag den 26 november öppnar parken 15,00 – 21,00 och stänger igen på söndagen. Veckan därpå är parken öppen torsdag till söndag, följt av två veckor där man har öppen onsdag till söndag. Från den 16 december till dagen innan julafton så är parken öppen varje dag och öppnar redan den 26 december igen. Den absolut sista dagen på säsongen blir onsdag den 30 december och parken är då öppen 13,00 – 21,00.

Vad händer den dagen det är dags för öppning?

När parken väl öppnar så måste ju Liseberg kunna kontrollera antalet besökare och det är sagt att det kommer att ske via deras hemsida på något sätt. Gissningsvis genom att man helt enkelt öppnar www.liseberg.se vid ett valt klockslag och kan då boka in sig på en dag och tid i parken. Liseberg har tidigare sagt att de med Guldpass eller Lisebergskort kommer att få förtur till parken. Det kommer man dock bara få om man väljer att aktivera sitt Guldpass eller Lisebergskort för 2020. Vill du alltså utnyttja det erbjudande som Liseberg har att man kan välja att skjuta upp sitt Guldpass eller Lisebergskort till 2021 kommer du inte att få förtur till parken. Glöm inte heller att plugga på om Virtuell Kö när det väl är dags för öppning. Du vill ju inte missa att åka attraktioner och definitivt inte nya Underlandet?


Tänk på att detta enbart är spekulationer och även om datum och klockslag finns på Lisebergs hemsida så har man ännu inte fått besked om när man kan tänkas få lov att öppna parken.

Prenumerara på vår YouTube kanal för mer information om nöjesparker och följ med oss när vi besöker dem. Givetvis kommer vi att gå till Liseberg första dagen de får lov att öppna igen.

TIAAGI

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS ANIMAL KINGDOM

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE

LISEBERG