Universal Epic Universe

Idag ska vi skriva om något som vi inte rapporterat något alls om tidigare nämligen Universal Orlando Resorts tredje park Universal Epic Universe.

Epic Universe utannonserades strax innan pandemin drog igång på allvar och man han knappt att påbörja byggnationen innan det var dags för full ned-stängning av parkerna i Orlando.

Då föll vårt fokus helt på våra svenska parker och om de ens skulle få lov att öppna under 2020. Nu med facit på hand så vet vi att det aldrig blev någon öppning och vi har inte besökt en svensk nöjespark sedan 2019. Känns väldigt skumt att skriva det men så är det.

Epic Universe är en tredje nöjespark som Universal har planerat under en längre tid. Idag är Universal Orlando Resort en helg resort. Det vill säga att du besöker resorten under 2-3 dagar och sedan har du klarat av det mesta.

I Walt Disney World fall med 4 nöjesparker och 2 vattenparker så pratar vi minst en vecka. Frågar man Disney så rekommenderar dom 2 veckor för att göra allt.

Detta vill Universal givetvis ändra på och därför har man nu påbörjat byggnationen av en tredje nöjespark som fått namnet Epic Universe.

Initialt var det tänkt att Universals Epic Universe skulle öppna redan 2023. Nu lutar det mer åt tidigt 2025.

Vad vet vi då om Universals Epic Universe.

Initialt så var planerna väldigt stora men just nu så känns det som att man tonat ner planerna initialt för att se hur pandemin utvecklar sig.

Vad vi tror kommer att byggas initialt är dock inte att förringas.

Super Nintendo World likt det man alldeles snart kommer att inviga på Universal i Japan. Ryktet säger till och med att Super Nintendo World på Epic Universe kommer att vara ännu större. Räkna med en Yoshi attraktion och en klon av Mario Kart Koopas Challenge från Japan. Donkey Kong? När man först utannonserade Epic Universe så florerade snabbt rykten om en Donkey Kong attraktion, med största sannolikhet en bergochdalbana likt Mine cart banan i Donkey Kong Country. Det har även ryktats om en Zelda attraktion. Troligen kommer dock Zelda attraktionen att komma i en senare expansion av parken.

Monsters, vi vet inte så mycket om detta men att ett område kommer att vara tematiserat efter Monsters.

Troligen kommer man också att spinna vidare på succén med Harry Potter men denna gång i formen av Fantastic Beasts. Detta då man kan framtidssäkra Harry Potter med skådespelarna från dessa filmer så som Newt Scamander.

Det ryktas också om en rymd-tematiserad racing bergochdalbana.

Som en resort av denna storlek så tillkommer givetvis hotell, ett antal restauranger, butiker och så vidare.

Vi kommer givetvis att försöka besöka Epic Universe så snart vi får möjlighet och Vlog från parken kommer så snart vi får chansen.

Uppdateringar om bygget kommer även det att dyka upp vidare på DisneyGuide.

Universal har återstartar bygget av Epic Universe med omedelbar verkan men det kommer att vara en ganska så lång startsträcka då det är väldigt mycket människor som skall anställas för ett sådant här stort projekt.

När parken väl är färdigbyggd kommer den att skapa 14 000 fast-anställningar. Bra jobbat Universal.

Universal Epic Universe
Universal Epic Universe