Universal Studios Singapore är Universals minsta park men skall dock inte missas. Vi hade nöjet att besöka Universal Studios Singapore tidigt 2019 då vi tillbringade en månad i Asien. Vårt första stopp på resan var just Singapore och då tog vi chansen att besöka USS. Jämfört med Universal parkerna i USA så är denna liten men därav också billigare. Vi bokade biljetter redan innan vi påbörjade vår resa med appen/hemsidan KLOOK använder ni denna länken så får ni dessutom 51kr i rabatt på er första bokning.

Universal Studios Singapore har precis som sina Amerikanska motsvarigheter Express Pass. Dessa gick dock inte att köpa online utan det var man tvungen att göra på plats i parken.

Parken är belägen på en konstgjord ö kalla Sentosa Island där det finns både vattenpark, kasino och mycket mer. Ni kan även välja att bo på något av de närliggande hotellen.

När man kommer in i parken möts man av den klassiska miljö lika Universal Studios Florida med en sjö i mitten.

Vi valde att köpa till Express pass i entrén då vi uppskattade det som att det skulle bli väldigt mycket folk i parken just den dagen. Till en början hade vi rätt men senare på kvällen blev det mer glest.

Parken har ett par riktigt bra attraktioner och vi som är fan av just bergochdalbanor hade inte mycket att klaga på. I parken finns Revenge of The Mummy som är en typ av ”dark ride” bergochdalbana. Battlestar Galactica Human vs Cylon är två tävlande bergochdalbanor. Transformers The Ride, Jurassic Park Rapids Adventure, Shrek med mera. När vi var i parken så fanns även en Madagaskar åktur men den har rivits och man skall på platsen bygga Super Mario World.

Singapore kan vara lite sviktande i väder och därav så har man ett stort tak som man kan söka skydd under när det regnar. Vilket det såklart gjorde under en ganska så lång period på kvällen när vi var där. Turligt nog så valde vi att hänga kvar i parken när många andra åkte hem vilket gjorde att vi mer eller mindre hade parken för oss själva under de sista timmarna innan stängning.

Vi rekommenderar verkligen ett besök på Universal Studios Singapore och ni kommer att behöva en heldag för att uppleva hela parken. Köp era biljetter på KLOOK och ladda ner KLOOK appen så har ni era biljetter elektroniskt och kan enkelt skanna in er i parken. Om du använder den bifogade länken så har vi även fixat så att du får 51 kronor rabatt på din första bokning.

Berätta för oss om ni har varit i parken eller har planer på att besöka parken i framtiden.

Prenumerara på vår YouTube kanal TIAAGI där finns även en vlog från vårt besök på Universal Studios Singapore

Du missar väl inte att vi också har tips och idéer om både svenska parker och Disney parker?

På videon nedan så anländer vi till Universal Studios Singapore runt 2:35

Missa inte våra andra inlägg om Walt Disney World, Universal Studios, svenska parker med mera. 

WALT DISNEY WORLDS EPCOT 

WALT DISNEY WORLDS HOLLYWOOD STUDIOS 

WALT DISNEY WORLDS MAGIC KINGDOM 

WALT DISNEY WORLDS ANIMAL KINGDOM

HUR VI PLANERADE VÅR RESA TILL WALT DISNEY WORLD OCH VAD DET KOSTADE 

UNIVERSAL STUDIOS FLORIDA 

ISLAND OF ADVENTURE 

LISEBERG 

Vår YouTubekanal 

TIAAGI